Eredményeink

 

2020-2021

Hermann Ottó környezetismereti verseny országos döntője május 29-én online keretek között zajlott. A selejtezőkbe remeklő diákok az országos megmérettetésen is odatették magukat. Tánczos Daniella 5. helyen, Lévai-Radics Lujza 7. helyen végzett, ezzel kiharcolták a lehetőséget szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő szuper döntőn való részvételre.
Nem lehet elégszer hangoztatni, hogy az oktat- nevelő munka nem csak az osztálytermekben zajlik. A tanórán kívül szervezett tematikus programok megerősítik az órai ismeretanyagot, a gyakorlati ismeretek révén pedig kiegészítik, egységbe formálják.

·  Online szavalóverseny

    Sajnos a járványhelyzet sok mindent befolyásolt, felülírt, ezért a már hagyománynak számító térségi szavalóversenyt az online térben szervezte meg az iskola. A versenyt két kategóriában hirdettük meg: 1-2 évfolyamon és 3-4 évfolyamon.  Több iskolából 36 filmes/videós produkció érkezett. A kiválóan teljesítők oklevelet és könyvjutalmat kaptak. Iskolánk legjobbjai: Terjék Miranda, Pálinkás Zoltán, Guta Csanád, Szilágyi Balázs, Farkas Katinka, Lévai-Radics Lujza, Simity Anna, Szikora Ágota.

Háromfordulós, országos, egyéni tesztverseny. Az iskolai válogató forduló célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akiket teljesítményük alapján benevezhetnek a versenyre. A feladatlapot a tanulók a nevezési határidőig egyénileg oldhatták meg. Az alábbi tanulók jelentkeztek a tesztversenyre: Lévai-Radics Lujza, Szikora Ágota, Tánczos Daniella. A második fordulóban minden résztvevő külön feladatlapot és sorszámozott kódlapot kapott. Két tanuló érte el az országos döntő részvételéhez szükséges ponthatárt, és meghívást kapott Budapestre: Lévai-Radics Lujza és Tánczos Daniella. A járványügyi helyzettől függően május 29-én online vagy esetleg személyesen vesznek részt a megmérettetésen.

Fejlesztő célokat szolgáló matematikaversenynek iskolánk alábbi tanulói szerepeltek eredményesen: 2. osztályból: Karagity Márk, Makári Enikő Szabó Zalán Zsolt; 3.osztályból.: Kőrösi Viktória , Maróti Panni; 4.osztályból Tajti Zoé.

 A részvétel már hagyomány iskolánkban. Ezen a versenyen a megyei döntőt még az iskolában írhatták tanulóink, melyen nagyon szép helyezést értek el. 2. osztályból Szabó Zalán és Pálinkás Zoltán 2. helyezett, Szabadai Péter 5. helyezett, Német Nóra 8. helyezett és Sebesi Milán 10. helyezett lett. 3.. osztályból Orosz Regina 3. helyezett; 4. osztályból Farkas Katinka 1. helyezett, Lévai-Radics Lujza 3. helyezett, Tirk Alíz 4. helyezett lett.

Farkas Katinka és Lévai-Radics Lujza tanulók bejutottak az országos döntőbe , amely május 8-án  online került megrendezésre.

A Jonatán könyves kalandtúráján sikeresen szerepelt Vass-Nagy Lilla 3. osztályos tanuló. Bejutott az országos döntőbe, amit április 30-án rendeztek meg online térben és a 27. helyen végzett.

A verseny első három fordulójában nyújtott teljesítményéért kapott összpontszám alapján ARANY minősítést kapott Nyári Alexander 3.osztályos tanuló,  EZÜST minősítést Papp Eszter Júlia 3. osztályos tanuló.  A megyei döntőben Papp Eszter Júlia 17.,  Nyári Alexander a 19. helyen  végzett.

•Matematikaverseny
Március 12-én rendezték meg a matekÁSZ megyei döntőjét. Egy versenyhelyzet az élmények sokszínű, izgalmas terepe. Megtanít arra, hogyan készüljünk fel, hogyan időzítsük a formánkat, koncentráljunk a feladatokra, gazdálkodjunk az idővel, ünnepeljük a győzelmet, vagy maradjunk erősek és lelkesek akkor is, ha valami nem a tervek szerint alakult. A kiírás szerint minden résztvevő ONLINE teljesíthette a megyei döntőt.
Eredményesen szerepeltek az alábbi tanulók: 2.o. Karagity Márk, Makári Enikő, Szabó Zalán Zsolt 3.o. Kőrösi Viktória, Maróti Panni 4.o.Tajti Zoé

• Irodalmi verseny
Ha a könyveknek lenne kedvenc évszakuk, a tavasz esélyes lenne erre. Ahogy a tavasz, úgy egy jó könyv is felpezsdít, elvarázsol, szinte újjászületünk. Elő hát a jó könyvekkel! Erre buzdította Jonatán könyves kalandtúrája a gyerekeket, amin sikeresen szerepelt Vass-Nagy Lilla 3. osztályos tanuló. Bejutott az országos döntőbe, amit április 30-án rendeznek meg online térben.

Anyanyelvünk varázstávcső, amibe belenézve folyton változó, színes világok tárulnak fel,
izgalmas terepasztal, ahol élhetünk alkotó fantáziánkkal. Ennek a gondolatnak a mentén vettek részt a kisdiákok a Bendegúz Nyelvész iskolai fordulóján. A verseny célja felmérni és fejleszteni a nyelvi készségeket, helyesírást, nyelvhelyességet, a szabályos, választékos és szép nyelvhasználatot. A megyei fordulóba tovább jutott tanulók névsora: 2.o: Német Nóra,
Pálinkás Zoltán, Szabó Zalán, Sebesi Milán, Szabadkai Péter, 3.o.: Orosz Regina, 4.o. Tirk Alíz, Lévai Radics Lujza, Farkas Katinka. 

A kistérségi matematikaversenyt hagyományosan két fordulóban zajlik. Így történt ez ebben a tanévben is. Novemberben volt az első forduló, amelyen mindenkinek a saját iskolájában kellett kitöltenie egy feladatlapot. Nálunk 36 tanuló vett részt ezen a megmérettetésen. A feladatlapok 20 tesztkérdésből álltak, nagyrészt tananyaghoz kapcsolódó, de inkább gondolkodtató feladatok voltak. Ezeket kijavítva és a pontszámokat beküldve az Eötvös József Gimnáziumba, kialakult egy sorrend minden évfolyamon. Ez alapján kaptak meghívást a legjobbak a döntőre. A mi iskolánkból négy tanuló jutott ide be: Csorba László, Vikor Anna, Simity Éva 6. és Tajti Milán 7. osztályos tanulók. A döntőt február 9-én délután rendezték meg. A gyerekek az online feladatlap linkjén időre pontosan tudtak bejelentkezni, amelyet 45 perc alatt kellett kitölteniük és visszaküldeniük. Itt a tesztfeladatok mellett 3 kidolgozós példával is meg kellett birkózniuk. Nagyon szép sikert született el, hiszen Tajti Milán a 7. osztályosok között 1. helyezést ért el több szegedi iskola versenyzője között.

 

·         „Szépíró versenyt”

Iskolánk november hónapban szépíró versenyt rendezett az alsó tagozatos diákoknak. Versenyünk célja a kézírás fontosságára való figyelemfelhívás és a gyermekek pozitív megerősítése. Minden kisdiák megmérettette magát. A tanulókat két kategóriában értékeltük azért, figyelembe véve az eltérő képességeket. A pedagógusok a felállított értékelési szempontok alapján kiválasztották azokat a gyerekeket, akik a legjobbnak bizonyultak. Az olvasottság, gondosság, pontosság, esztétikum és az egyéni íráskép kiemelt szempont volt az értékelésnél. 

I. kategória:

1. hely:   Terjék Miranda (1.o), Szabó Zalán (2.o.),  Vincze Noémi (3.o.), Farkas Katinka (4.o.)

2. hely:  Laudisz Fruzsina (1.o), Pálinkás Zoltán Péter (2.o.), Maróti Panni és Vass-Nagy Lilla (3.o.) Lévai Radics Lujza (4.o.)

3. hely: Kresák Huba, Csányi Bence, Miksi Vivien, Koncz Kiara (1.o.),Sallay Gabriella (2.o.), Balázs Zétény, Zika Bence (3.o.), Simity Anna (4.o.)

II. katagória:

1. hely: Karagity Márk (2.o.), Szécsi Patrik (3.o.), Horváth Dominik (4.o.)

2. hely: Varga Kornél (2.o.), Orvos Maja (4.o.)

3. hely: Gavenda Nóra (2.o.), Bán Bence (4.o.)

Tudásbajnokság, Jonatán, nyelvÉsz, matekÁsz) mára az egyik legrangosabb tanulmányi versennyé vált.
A kíváncsi, bátor, tudását fejleszteni akaró, a megszerzett ismereteire büszke diákokból olyan értékes, inspiráló érzést hoz ki, ahol mindenkinek van esélye megmutatni, miben jó.

Tudásbajnokságra  2 tanuló jelentkezett (3.o.). A második fordulót már sikeresen teljesítették decemberben. A Jonatán olvasási versenyén Vass –Nagy Lilla (3.o.) ,,Könyvbarát” rangot ért el. A nyelvÉsz  és a matekÁsz versenyre  a 2.3.4. évfolyamból  jelentkeztek a kisdiákok .Az első megmérettetésük januárban lesz.