Eredményeink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Deszk biztonságban érezheti magát!

Kiket kell keresni, egy esetleges katasztrófa esetén?

(Természetesen nem lesz ilyen, na de az ördög nem alszik.)

5 hetedikosztályos tanulót: Szabó Juditot, Kovács Rana Jaffát, Vince Kamillát, Deák Alexet, Balázs Zalánt

Elért pontszám: 9,40

Felhasznált idő: 1 óra 14 perc

Gratulálunk, a csapat 3 helyen a megyei döntő tizenkettes mezőnyébe jutott.

A verseny abszolút pontgyőztese a lehetséges 10 pontból 9,54 pontot ért el, míg a megyei versenyre való bejutás alsó ponthatára 8,95 pont volt.)

Helyezés Intézmény Csapat

1

Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

Rocky és csapata

2

Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és EGYMI

Mentők   

3

Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Zoltánfy István Általános Iskolája

Sárkányölő Kommandó

4

Makói Általános  Iskola Bartók Székhelyintézmény

Rómeó és "Júliái"

5

Gedói Általános Iskola és AMI

Bölöm Bika Brigád

6

Gedói Általános Iskola és AMI

Zúgó Zebrák

7

Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola

Életrevalók

8

Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola

Mustángok

9

Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és AMI 

Rókusvárosi Okoskák

10

Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI.

Életmentők

11

Szegedi Dózsa György Általános Iskola

Stabil oldal

12

Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium

"Tüzes-Ötös"

A döntős csapatok és felkészítő tanáraik számára elsősegély-, baleset- és bűnmegelőzés, valamint katasztrófavédelem témakörökben kétnapos felkészítő tréninget tartanak a Csongrád Megyei Rendőr Kapitányságon, melyen a megküldött tananyag mellett további hasznos gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a versenyzők. A felkészítő foglalkozás nem kötelező jellegű, az adott csapat részvételének megszervezését az iskolák (csapatvezetők) koordinálják. Döntő, a Szegedi Tudomány Egyetem Hattyas sori telephelyén április 5-én. Hajrá Deszk!

 

 

 

 

 

 

·         Rajzpályázat

A Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára, „Az a nehéz az iskolában” címmel meghirdetett rajzpályázatán Révész Anna 4. osztályos tanulónk 3. helyezést ért el. Az oklevelet és a nyereményt szeptember 28-án, egy író-olvasó találkozóval egybekötött ünnepségen vehettük át. Kiállításra került még Kardos Edina, Kulcsár Levente, Kalmár Hanna, Sziveri Roberta, Papp Lili, Ördög Nóra (3. osztályos), Vikor Dániel, Horesnyi Hanna, Konkoly Kitti, Simity Éva, Uti Hanna, Váradi Sára (4. osztályos) tanulók alkotása. Valamennyi tanuló munkáját apró ajándéktárgyakkal jutalmazták a szervezők.

·         A Gedói Általános Iskola, a Szeged-Csanád Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete, valamint a Móra Ferenc Múzeum közösen hirdette meg Varázsecset című csendéletfestő versenyét. A beküldött alkotások alapján a zsűri Sziveri Roberta (2.o), Papp Lili (2.o) és Váradi Sára (3. o.) tanulókat hívta meg a regionális döntőre. Sziveri Roberta 1. helyezést ért el a döntőn. Munkáját a Móra Ferenc Múzeumban állították ki.

·         Böngész levelező csapatverseny olvasásból.  Konkoly Kitti és Tirk Inez országos 4. helyezést, Révész Anna és Simity Éva országos 3. helyezést értek el.
Június 20-án Évi és Anna egy szóbeli fordulón is összemérhetik tudásukat a legjobbakkal  Gödöllőn.

Tirk Alíz (1..o.) 18. hely

Tajti Milán 4.o. 10. hely

Somorjai Márk 4.o. 11. helyezést értek el

4.o.: Somorjai Márk (IV.helyezett), Huszta Zsuzsanna (V.), Tajti Milán (VI.)

3.o.: Tirk Inez (II. helyezett-megyei döntőbe jutott ) és Révész Anna

Tirk Inez   a megyei döntőbe középmezőnyben végzett ,amit május 8-án Szentesen rendeztek .  

Alsós csoport:

1. Pásztor Dániel 4. o. Deszk

2. Simon Predrág 4. o. Battonya

3. Marosin Bella 3. o. Battonya

3. Pataki Balázs 4. o. Deszk 

Felsős csoport:

1. Dragic Sara 5. o. Deszk

2. Simon Milován 7. o. Battonya

3. Bozóki Gabriella 5. o. Deszk

3. Besenyei Zsófia 5. o. Battonya

·        A Zoltánfy Iskola keresi az új utakat az innovációs lehetőségeket. Ebbe a sorba illik a kínai nyelv oktatásának idei bevezetése is. Felvetődhet egy kérdés az olvasóban: Kínai nyelv, ráadásul Deszken? A világ forgását, alakulását nézve, nem is olyan ördögtől való gondolat ez. Jelenleg heti két órában szakkör keretin belül zajlik a tanítás. Az elkövetkezendő években felmenő rendszerben szeretnénk beépíteni a tanrendbe az érdeklődő gyermekek számára kapcsolódó órában ezt a lehetőséget. Várjuk a 2018/19- es tanévben harmadikos és negyedikes évfolyamra járó gyermekek jelentkezését. Motiváló hatású örömhír, hogy három tanulónk, Görbe Péter, Orosz Viktor, Somorjai Márk az YCT (Youth Chinese Test) nyelvvizsga első szintjét sikeresen teljesítette.

 

·         Weöres Sándor vers illusztrációs rajzversenyen vettek részt az 1-4. osztály tanulói. Díjazásban és könyvjutalomban részesült kimagasló alkotásával Süvegh Bianka 1. osztályos és Tirk Inez 3. osztályos tanuló.

 

·         A Kossuth Lajos Általános Iskolában került megrendezésre a területi helyesírás verseny 2.- 3. osztályosok részére.  Iskolánkat a következő tanulók képviselték: 2. osztály: Kardos Edina, 3. osztály: Tirk Inez, Révész Anna, Széll Panna.

A megyei döntőre tovább jutott tanulók: Kardos Edina 2. helyezést ért el a második osztályosok, Tirk Inez pedig 1. helyezést a harmadik osztályosok mezőnyében.

 

·         A 4. osztályos területi helyesírás versenyen, amit a Pallavicini Sándor Általános Iskola rendezett, iskolánkat Somorjai Márk és Tajti Milán képviselte.  A versenyen Tajti Milán 2. helyezést ért el, így továbbjutott a megyei döntőbe.

·         NyelvÉsz levelező verseny iskolai fordulójának eredménye is megérkezett: 5 tanuló tovább jutott a megyei döntőre, amely márc. 23-án Szegeden az Arany János Általános Iskolában kerül megrendezésre. Versenyzőink: Tirk Alíz 1.o, Tirk Inez 3.o, Révész Anna 3.o, Somorjai Márk 4.o, Tajti Milán 4.o tanulók.

 

·         Tudásbajnokság 5. fordulója március 8-án volt, melyen környezetismeret és magyar nyelvtanból Somorjai Márk és Tajti Milán 4.o tanulók, és Tirk Inez 3.osztályos magyar nyelvből  vettek részt.

·         Március 6-án az Eötvös József Gimnáziumban sikeres ECDL-vizsgát tett nyolc tanulónk: Balassa Adrienn, Frank Kristóf, Kócsó Bernadett, Nagy Gergő, Novkov Míra, Silló Zénó, Tóth Márk, Vikor Attila.

 

·         Márc. 9-én rendezték meg a XX. Maros Menti Fesztivál vers és prózamondó versenyét a Faluházban. Iskolánkat versmondó kategóriában: Kardos Edina 2.o., Simity Éva 3.o., Váradi Bori 3.o., és Széll Panna 3.o., Bozóki Gabriella 5.o.; Bársony Réka és Szvetlik Zoltán 8.b osztályos tanulók; prózamondás kategóriában: Simity Anna és Lévai Radics Lujza 1.o., Somorjai Márk 4.o. tanulók képviselték. Zsűri tagjai a Szegedi Nemzeti Színház tagjai, ill. újságírók voltak.  Iskolánk tanulói nem értek el helyezést, de a magas szintű szakmai zsűri értékelése biztató és előremutató volt.

·         Február 28-án Zoltánfy István Iskola rendezte a térségi szavalóversenyt 1-4. évfolyam számára két korcsoportban.  Népes mezőny gyűlt össze: 1-2. évfolyamon 16 tanuló, 3-4. évfolyamon 15 tanuló mérte össze előadó készségét. A versenyt Vid György igazgató úr nyitotta meg és a harmadikos lányok egy dalcsokorral kedveskedtek a vendégeknek. A zsűri a pártatlanság jegyében került kiválasztásra. Tagjai: Szőnyiné Farkas Erzsébet (tanító), Kószó Aranka (művelődésszervező), Arany Márta (tanító), Széllné Takács Tünde (tanító), Keneseiné Eperjesi Jusztina (drámapedagógus) és Schultz Józsefné (tanító). A Zoltánfy iskolát képviselő tanulók szépen helytálltak a versenyen. Versenyzőink: Farkas Katinka, Lévai-Radics Lujza, Simity Anna, Kardos Edina, Simity Éva, Széll Panna, Baranyi Nóra, Váradi Sára. Ígéretes kis színművészek varázsolták el a zsűrit, megnehezítve ezzel a dolgukat. A verseny végén minden résztvevő kapott egy kis ajándékot és egy emléklapot, a helyezettek pedig oklevélben és könyvjutalomban részesültek. A díjazottak egy szál virággal köszönték meg a zsűri munkáját, azonban Ők ezt egy szép gesztussal a felkészítő tanárok javára átadták.

Helyezettek: 1-2 évfolyam: 1. hely Lévai-Radics Lujza, Deszk 2. hely Török Stefi, Szeged 3. hely Pawlowszki Ádám, Szőreg. 3-4. évfolyam: 1. hely Simity Éva, Deszk, 2. hely Sümeghy Ákos, Szőreg. 3. hely Szabó Marcell Mihály, Sándorfalva. Gratulálunk a nyerteseknek! Ők képviselik a kistérséget a megyei szavalóversenyen Szentesen.

 

·         A Gregor József Általános Iskola 20. alkalommal rendezte meg márc. 6-án és 7-én a tankerületi Móra Ferenc olvasás-és szövegértés versenyt. Iskolából 4 tanuló: Simity Éva, Tirk Inez, Somorjai Márk, Széll Panna vett részt ezen a jeles versenyen, melyen nemcsak a térség, hanem a város számos iskolájának tanulóival mérhették össze a tudásukat. I. kategóriás Kitűnő olvasó címet nyerte el mind a négy tanuló: Tirk Inez 3.o, Simity Éva 3.o, Széll Panna szerb iskola 3.o és Somorjai Márk 4. o.  Ezen belül II. helyezett lett Simity Éva 3.o, Somorjai Márk 4.o tanuló. IV. helyezett lett Széll Panna 3.o szerb iskolás.

 

·         Véget ért a Pangea matematika verseny megyei fordulója, ahol a 3-10. évfolyamosok 1916 tanulója mérte össze tudását, köztük iskolánk 56 diákja. Az országos döntőbe nem sikerült bejutni, de köszönjük a lelkesedést és az eredményeket! A legjobbak: 3. évf.: Dávid Márk, Simity Éva; 4. évf.: Huszta Zsuzsanna, Somorjai Márk; 5. évf.: Frank Krisztián, Dragic Sara, Dobó Viktória, Korom Levente; 6. évf.: Sinkó Ádám, Szabó Judit; 7. évf.: Váradi Bori, Jankó Dávid, Frank Kristóf; 8.évf.: Bakacsi Dorottya,  Ménesi Norbert. 

·         A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium 24. alkalommal meghirdetett William Blake Angol Nyelvi Szépkiejtési Versenyén a 32 általános iskolás indulóból a legjobb 9-be bejutott Bársony Réka.

 

·         A Kossuth Lajos Általános Iskola által az 5-6. évfolyam számára meghirdetett angol on-line versenyen Rácz Orsolya I. helyezést ért el.

 

·         November 20: mesemondó verseny iskolai forduló. Tét: bejutás a területi versenyre. Nagy volt a lelkesedés, sokan próbálkoztak, hiszen az őszi szünetben több idő jutott a mesék tanulására. 1-2.osztályból    Lévai-Radics Lujza és Gyorgyev Dávor, 3-4 osztályból: Simity Éva és Konkoly Kitti bizonyult a legjobbnak és képviselték iskolánkat a térségi területi versenyen, Sándorfalván. Tanítványaink nagyon szépen helytálltak Lévai-Radics Lujza 1. o. tanuló  az első helyen végzett és a másik korcsoportban Simity Éva 3. o. tanuló szintén első lett, így képviselik a térséget Szentesen a megyei mesemondó versenyen.

 

·         Simity Éva 3. osztályos tanuló nov. 29-én a térségi mesemondó versenyen, melyet Sándorfalván rendeztek, első helyezést ért el. A megyei fordulóra dec. 7-én kerül sor Szentesen.
Simity Éva nov. 30-án a tankerületi verses mesemondó versenyen Domaszéken szintén első helyezést ért el.

·         A verses mesemondás új próbálkozás iskolánkban, eddig nem rendeztünk iskolai fordulót, de ebben a tanévben megszólítottuk tanulóinkat ebben a nem könnyű műfajban is. A legjobbak Domaszéken a regionális döntőben képviselték iskolánkat. 1-2.osztályból Simity Anna és Farkas Katinka, 3-4 osztályból Szabó Kata, Simity Éva és Széll Panna.

·         „Szépíró verseny a kézzel írás jegyében” versenyünk már hagyománynak számít, iskolánkban több éve megrendezzük a szépíró verseny iskolai fordulóját. A verseny célja: az igényes kézzel írás népszerűsítése. Minden osztályban szöveg másolásával lehetett erre a versenyre jelentkezni. A beérkezett munkákból a zsűri kiválasztotta korcsoportonként a legszebbeket. Az elbírálás során figyelembe vett szempontok:
 a teljes szöveg összképe, elrendezése; a szövegsorok harmóniája; a betűk egyenletessége; tévesztés, helyesírási hibák, szöveghiány. Eredmények
:  1.osztály  1. hely Révész Boglárka, 2. hely Simity Anna,    Tirk Alíz, 3. hely Nagy Dávid. 2. osztály: 1. hely Sziveri Roberta, 2. hely Kardos Edina, 3. hely Lovász Viktória,  Sztán Hermina. 3. osztály 1. hely Révész Anna,    Simity Éva,  2. hely Tirk Inez,   Széll Panna,  3. hely Váradi Sára,   Konkoly Kitti, 4. osztály      1. hely Szabó Kata, 2. hely Balogh Kira,  3. hely Somorjai Márk, Pásztor Dániel. Dicséretben részesült: 1.o. Marócsik Erzsébet, 2. o Kulcsár Levente, 3.o. SzokolyBarnabás, Horesnyi Hanna, Márki Botond, 4. o. Süvegh Dávid, Dávid Gergő, Schmidt Balázs.

·         Novemberben rendeztük meg a felső tagozatos diákjainknak az ez évi ping-pong házi bajnokságot. 13 tanuló vett részt a 2 fordulós versenyen, ahol összesen 21 meccset bonyolítottunk le.  I. hely:  Mészáros Dominik,  II. hely:  Dragity Sara, III. hely:  Kukucska András,  Frank Kristóf.